Opći uvjeti korištenja

SINERGIJA IDEJA d.o.o.
Markulinska draga 42,
10253 Donji Dragonožec
IBAN: HR8623400091110732780
OIB: 69983469479
Adresa ureda: SINERGIJA IDEJA d.o.o., Ivana Lackovića Croate 16, 10020 Zagreb

Opći uvjeti

 1. Internet stranice sadrže informacije o proizvodima koje prodaje SINERGIJA IDEJA d.o.o..  Podatke od proizvoda preuzimamo od proizvođača. Nastojimo da te informacije budu točne i ažurne, ali se ograđujemo od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama.
 2. SINERGIJA IDEJA d.o.o. ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na internet stranicama, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovorna za povremeno nefunkcioniranje stranica ili njihovih dijelova.
 3. Fotografije i prikazi na ovim stranicama  ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda. Ukoliko dobavljiv proizvod značajno odstupa od proizvoda traženih karakteristika SINERGIJA IDEJA d.o.o. će kupca (korisnika) obavijestiti i postupiti prema dogovoru.
 4. Svi proizvodi ponuđeni na ovim stranicama pokriveni su jamstvenim uvjetima proizvođača u trajanju od 24 mjeseci.

Uvjeti prodaje

Uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na internet stranicama www.pikabooshop.com. Prodavatelj proizvoda ponuđenih u internet trgovini je SINERGIJA IDEJA d.o.o., a Kupac robe je posjetitelj internet stranica koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski obrazac za narudžbu i pošalje ga Prodavatelju.

Roba se naručuje temeljem elektronskog obrasca, putem e-maila, telefona i porukom na službenoj Facebook stranici trgovine.

Proizvode birate iz asortimana internet trgovine koji je složen po kategorijama. Po odabiru proizvoda možete kliknuti na njegove detalje i saznati dodatne karakteristike te ga bolje pogledati, a želite li kupiti, samo kliknete na košaricu i on će se odmah naći u njoj. U košarici ćete definirati količinu proizvoda, uz mogućnost odustanka od kupnje. U svakom trenutku vaša je košarica vidljiva i dostupna te možete mirno nastaviti pregledavati asortiman.

Po završetku razgledavanja, vratite se na košaricu i odaberite “Naruči”. Kupac ispunjava obrazac s osnovnim podacima za način plaćanja i dostavu odabranih proizvoda. Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stiže na vašu e-mail adresu.

Osim elektronskim putem, prodaja proizvoda sa web shopa može se obaviti putem e-maila: info@kaloopy.com.hr, telefonskim putem pozivom na telefon +385 99 6812-776..

Narudžbe/dostava

Narudžbe je moguće izvršiti internetom u bilo koje doba dana ili noći, dakle svakoga dana od 0 do 24 sata, dok ostale oblike narudžbi zaprimamo u uredovno radno vrijeme, odnosno, radnim danim od 10-14h na navedeni e-mail ili broj telefona. Proizvode iz naše internet trgovine dostavljamo isključivo na područje Republike Hrvatske putem usluga Cityex za manje pakete (do 3kg), te GLS Croatia za veće pakete (iznad 3kg) koja omogućuje najbrži prijenos pošiljke „od vrata do vrata”. Sve narudžbe zaprimljene radnim danom (ponedjeljak – petak) bit će odmah obrađene, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u roku 3 radna dana na kopnu odnosno do 5 radnih dana na otocima. Za narudžbe zaprimljene subotom, nedjeljom i državnim blagdanima prikup pošiljke će biti organiziran prvi sljedeći radni dan, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u roku 3 radna dana na kopnu odnosno do 5 radnih dana na otocima.

Trošak dostave bit će prikazan na vašoj narudžbi i računu, a iznosi 25,00 kn putem City exa, odnosno 30kn putem GLS-a. Za sve narudžbe iznad 500,00 kn dostava je BESPLATNA.

Proizvodi kojih više nema na zalihi: Ispričavamo se zbog neugodnosti koju vam ova činjenica može prouzročiti. Ako vaš proizvod nemamo na zalihi, kontaktirati ćemo vas i dogovoriti želite li otkazati narudžbu, djelomično otkazati ili pričekati da proizvod dođe na zalihu, no trudimo se maksimalno ažurirati web stranicu kako biste odmah znali koji proizvod je odmah dostupan, a za koji je potrebno čekati do najviše 2 tjedna od narudžbe, o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti.

Uvjeti plaćanja

Trenutni mogući oblici plaćanja su:

 • Pouzećem
 • Virmanskim putem (plaćanje po predračunu)
 • paypal

Pouzećem: Trošak dostave bit će prikazan na vašoj narudžbi i računu, a iznosi 30,00 kn (GLS) za pakete do težine 3kg, odnosno 35kn (GLS) za pakete teže od 3kg za područje cijele Republike Hrvatske. Za sve narudžbe iznad 500,00 kn dostava je BESPLATNA.

Plaćanje po predračunu: može se izvršiti dostavom predračuna na Vašu e-mail adresu, te Vašom uplatom na naš žiro račun IBAN: HR8623400091110732780 kod PBZ dd. Zagreb.

Sve eventualne bankovne troškove koji mogu nastati prilikom transfera novca, snosi kupac. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Za izdavanje R1 računa potrebna je napomena kod same narudžbe, te SINERGIJA IDEJA d.o.o., kao poduzetnik nije u sustavu PDV-a sukladno čl. 90, st. 2 Zakona o PDV-u.

Poštarina/otprema

Dostavu svih paketa prodavatelj obavlja brzo i sigurno. Pošiljke dostavljamo koristeći usluge City ex-a i  GLS Croatia.

Cijena dostave uračunata je u cijenu paketa. Dostava naručenih proizvoda za Hrvatsku obavlja se po uvjetima opisanim uz svaki proizvod.

Prodavatelj započinje proces organiziranja dostave proizvoda nakon što kupac u potpunosti dovrši naručivanje i kupnju proizvoda.

Prilikom preuzimanja robe dužni ste provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kurirskom djelatniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja predmeta.

Ukoliko dođe do problema u dostavi i paket se vrati na adresu pošiljatelja, prodavatelj se obvezuje na povrat uplaćenog iznosa, uz umanjenje za troškove dostave.

Pod problemom u dostavi smatra se sljedeće:

 • adresa je nepostojeća,
 • adresa je postojeća, ali ne i primatelj,
 • primatelj je nedostupan te se paket ne može isporučiti,
 • ukoliko primatelj ne želi preuzeti paket.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi, a ako ni nakon 7 dana od predaje narudžbe ne dobijete nikakvu obavijest ili isporuku vašeg paketa, dužni ste nas obavijestiti što prije, kako bismo mogli poduzeti radnje da se vaša pošiljka pronađe ili vam se pošalje zamjenska. Ukoliko ne preuzmete pošiljku u roku od 7 dana, pošiljka se vraća Prodavatelju.

Podaci o naručitelju/primatelju

Jamčimo za sigurnost i tajnost svih podataka o naručitelj/primatelju. Podaci moraju biti potpuni i vjerodostojni. Ukoliko dođe do bilo kakvih problema ili nejasnoća molimo da nam se obratite e-mailom na adresu: info@pikabooshop.com

Izjava o privatnosti

Prodavatelj se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Povrat / Reklamacije

 1. Kupac ima pravo odustati od narudžbe u bilo kojem trenutku prije primitka paketa sa naručenim proizvodima. Ako od narudžbe želi odustati nakon što je pošiljka predana dostavnoj službi, Kupac ima pravo odbiti primitak paketa bez dodatnih troškova.
 2. Ukoliko sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi Kupac pošiljku može vratiti, a Prodavatelj će mu poslati ispravni proizvod bez dodatnih troškova poštarine.
 3. Kupac ima pravo na povrat sredstava u roku 14 dana od dana primitka proizvoda, bez navođenja razloga povrata.
 4. Od prava povrata izuzeti su proizvodi sa vidljivim znakovima korištenja ili ambalažom koja se nakon otvaranja ne može vratiti u prvobitno stanje.
 5. Proizvodi koje Kupac vraća Prodavatelju moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni uz priloženi račun koji je isporučio prodavatelj. Uz vraćene proizvode, Kupac mora priložiti broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat novčanih sredstava.
 6. Proizvodi koji su isporučeni u kompletu (npr. set tajica) moraju biti vraćeni u kompletu. Prodavatelj nije dužan primiti pošiljku s otkupninom, već samo pošiljke poslane City exom, te pošiljke za koje nije potrebno podmiriti dodatne troškove (pismo ili preporuka putem Hrv. pošte).
 7. Svi ostali slučajevi rješavaju se u procesu reklamacije, shodno propisima Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o obveznim odnosima.
 8. O reklamaciji Kupac je dužan Prodavatelja obavijestiti pismenim putem ili porukom e-pošte poslanom na adresu info@kaloopy.com.hr
 9. Kupac reklamirane proizvode ili proizvode za koje ostvaruje pravo na povrat sredstava može vratiti putem dostavne službe Cityex o trošku prodavatelja. Trošak dostave za vraćanje proizvoda u slučaju raskida ugovora sklopljenog na daljinu putem druge dostavne službe snosi kupac.
 10. Rok za povrat sredstava je moguć jedino u slučaju da proizvod  bude vraćen unutar 14 dana od primitka istoga.
 11. Slanje proizvoda na servis, kao i povrat proizvoda prema kupcu, trošak dostave snosi kupac.
 12. Proizvodi poslani HP expressom od strane kupaca na račun primatelja neće biti preuzeti.
 13. Nakon primitka vraćenih ili reklamiranih proizvoda Prodavatelj će provjeriti opravdanost zahtjeva, te o rezultatu provjere e-poštom obavijestiti Kupca.
 14. U slučaju opravdanog zahtjeva za povrat ili reklamacije, Prodavatelj će najkasnije u roku 30 dana od primitka pošiljke sa vraćenim ili reklamiranim proizvodima na transakcijski račun Kupca uplatiti iznos u prodajnoj vrijednosti vraćenog ili reklamiranog proizvoda.
 15. Ukoliko se radi o zamjeni proizvoda za drugi proizvod iz našeg asortimana, kupac snosi troškove dostave slanja i primitka novog paketa.
 16. SINERGIJA IDEJA d.o.o. posluje potpuno u skladu s važećim propisima Republike Hrvatske.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

Primjedbe i prigovori

 1. Sukladno čl. 8 ZZP, Prodavatelj omogućuje svim Kupcima da svoje pisane prigovore pošalju na adresu e-pošte: info@kaloopy.com.hr
 2. Na sve primjedbe i prigovore Prodavatelj će putem e-pošte odgovoriti u roku 15 dana.

Registracijom na našim Internet stranicama i upisom u našu bazu korisnika korisnik/kupac prihvaća ove uvjete korištenja.

Komentari su zatvoreni.